KLANTEN OVER MERIAM

LEUKE ONDERTITEL?

EEN PERSOONLIJK STRATEGIEGESPREK MET MERIAM

“Ik wilde mijzelf echt overstijgen en van grote waarde zijn!

Vanuit een goede functie in loondienst nam ik opnieuw de stap naar het ondernemerschap met als doel om meer impact te kunnen hebben en mijn expertise met veel meer organisaties/mensen te kunnen delen. Ik voelde dat ik iets te brengen had en wilde dit op mijn eigen manier vorm geven. Vanaf het begin was het voor mij duidelijk dat ik dit proces niet alleen wilde doen en dat het mij ging helpen om hulp in te schakelen zodat ik sneller resultaten kon boeken en er echt bovenuit kon stijgen. Ik heb ontzettend veel geleerd in 1 jaar. Ik weet nu welke waarde ik echt toe te voegen heb voor mijn ideale klant en welke klanten het beste matchen met mijn ambitieniveau. Maar ook welke strategie ik inzet om gericht binnen te komen bij organisaties/bedrijven. Doordat ik nu ook online mijn klanten bedien scheelt dit mij zeker 2 dagen reistijd per week. Meriam is als business coach, toegankelijk en super scherp op het doen van de juiste dingen qua marketing en focus. Zij kijkt met een frisse blik naar je bedrijf.

Ik verkoop mijn diensten veel makkelijker nu ik weet wat nodig is en waar ik voor sta. Ik voel de waarde en heb mijzelf daardoor op hoog niveau kunnen positioneren. In mijn eerste jaar heb ik 150.000 euro aan opdrachten binnengehaald. 3x zoveel als ik bedacht had vooraf. Ik ervaar rust nu ik veel meer vanuit huis kan doen en tijd overhoud mede omdat ik inmiddels taken uitbesteed aan een team van specialisten om mij heen. Ik kies zelf mijn eigen klussen en zeg nee tegen klussen die niet bij mij passen. Het was het meer dan waard.
.Sharon Smit – Directeur de Succesvolle Samenwerking
- Cijfer: 9.5

Doorgegroeid naar senior niveau - Dit bedrijf gaat een grote speler worden op de markt!


Mijn wens was om binnen de energiesector door te groeien van middenmanagement naar senior niveau. Ik wist dat een switch in aanpak hiervoor nodig was en ik was zoekende naar een passende werkvorm. Ik heb getwijfeld om in te stappen in het jaarprogramma. Het schuurde, ik voelde vooral weerstand en belemmeringen bij mijzelf. “paste dit bij mij?” Werden zaken niet heel platgeslagen?” Maar juist het feit dat het schuurde heeft gemaakt dat ik ben ingestapt. Hier valt voor mij iets te leren! Tijdens het proces heb ik tijd nodig gehad om mijn product te ontwikkelen. Vooral mijn eigen groeiproces, dat ik en mijn product er mogen zijn, maar ook het vertalen van kennis en inzichten naar de praktijk had tijd nodig.
Nu 1 jaar later staat mijn bedrijf! De vorm klopt helemaal met hoe ik zaken wil doen. Ik ben doorgegroeid naar senior niveau en zit op strategisch niveau aan tafel. Het bedrijf loopt groeit door. Inmiddels zijn wij met 5 mensen en ontvangen we grote opdrachten van grote bedrijven. Ik heb er alle vertrouwen dat het alleen een kwestie van tijd is dat wij een grote speler worden in de markt
- Ramon Huls – Directeur 1406 -
Cijfer: 8.5

Ik durf nu echt te staan voor wat ik waard ben!


Al een aantal jaar bleven mijn inkomsten hangen op 60.000 euro per jaar. Ik maakte heel veel uren en liep mijzelf voorbij. Een heldere structuur en focus mistte. Ik voelde aan alles dat er nog meer in zat maar ik hield mijzelf klein. Ik durfde er niet echt voor te gaan staan. Instappen bij Meriam in het jaarprogramma was spannend. De investering hakte erin, maar toch heb ik snel JA gezegd omdat ik met mijzelf had afgesproken dat ik dingen moet doen ik spannend vindt en mij dus stretchen.

In het jaarprogramma is het mij gelukt structuur en focus aan te brengen. Mijn prijzen te verhogen, focus te houden op mijn groeiproces en vooral te voelen welke waarde ik echt te bieden heb. Meriam is vlijmscherp in haar analyses, gestructureerd, eerlijk en direct. Zij luistert goed naar wat klanten echt nodig hebben en dat krijg je ook. Het was niet altijd makkelijk, maar ik heb mijn doorbraak echt gerealiseerd. Ik breek dit jaar door de 100.000 euro heen. Ik kies mijn eigen klanten, ik voel nu echt waar ik voor sta en door de structuur en focus is het congruent. Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen en de rust is ik ervoor heb teruggekregen is onbetaalbaar.
Roos Boer – Roos Boer Relatie- & Scheidingsexpert
Cijfer : 9

80% verdien ik in 20% van mijn opdrachten!

1 jaar geleden werkte ik teveel uren, deed ik alles zelf en pakte alle klussen die op mijn pad kwamen. Ik wist dat een andere strategie nodig was om door te groeien met mijn bedrijf. Ik had een frisse blik, een andere visie nodig. Ik heb niet getwijfeld om in te stappen in het jaarprogramma van Meriam omdat de visie van high end ondernemen mij direct aansprak: Kiezen voor de beste klanten in mijn markt, focus op kwaliteit. Direct vanaf het begin hebben we een nieuwe up-level business strategie neergezet, welke ik direct toegepast heb in de praktijk. Ook ben ik mij anders gaan positioneren en heb ik een team gebouwd om taken aan uit te besteden. We hebben gekeken waar extra marges te halen zijn en waar kansen liggen om extra inkomsten te genereren. Ik opereer nu vooral op strategisch niveau en besteed de inhoud uit. kleine klussen van 3000-5000 euro doe ik niet meer ik richt mij vooral op totaal conceptklussen van rond de 60.000 euro per opdracht. Inmiddels ben ik bezig mijn tweede bedrijf op te zetten voor passief inkomen en investeer ik in vastgoed. Mijn doel is over 2,5 jaar financieel vrij te zijn en dit gaat zeker lukken!
Maurits Büsse – Directeur Maurits Büsse Interieurbouw
Cijfer: 8,5

Ik heb mijn pijn doorbroken!

Als beginnend ondernemer had ik te veel verschillende diensten in mijn aanbod. Ik was zoekende naar de paraplu die alles wat ik deed met elkaar verbond. Mijn doel was om alle verschillende activiteiten die ik deed onder te brengen in één programma. Ik wilde graag een businesscoach die mij kon helpen om op hoger niveau te gaan ondernemen. Ik heb niet lang getwijfeld om bij Meriam in te stappen omdat zij zich richt op HighEnd klanten. Een drempel die echt genomen moest worden is dat ik wilde leren verkopen. Ik had veel theoretische kennis over verkopen maar ik deed het niet. Het was me niet duidelijk waarom het me niet lukte. Het is een zoekproces geweest om een aanbod te creëren dat echt bij mij past. Een programma waarbij voor mij en dus ook voor mijn klanten duidelijk is wat de rode draad is. Ik heb mijn eigen stem gevonden en weet waar ik voor sta en wat ik wil brengen. Wat ik vooral geleerd heb is “dat het nodig is om jezelf te blijven stretchen om te groeien.”

Het heeft even geduurd voordat het mij duidelijk was waar mijn pijn nou eigenlijk echt zat en waardoor het niet lukte om te verkopen. Toen dat eenmaal duidelijk was heeft Meriam mij heel krachtig gestimuleerd om deze drempel te nemen. Ik verkoop nu mijn eigen diensten op een manier die bij mij past en die goed voelt. Ik heb mijn eigen klanten in mijn eigen programma’s. Ik heb mijzelf echt in de markt gezet.
Monique Lachniet – Kaderarts GRZ / ondernemend specialist ouderengeneeskunde
Cijfer : 8

Ik volg mijn eigen pad!

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt en uurtje factuurtje interim klussen te hebben gedaan, heb ik vorig jaar gekozen voor het ondernemerschap. Ik wilde hoog inzetten en wist dat ik deze stap niet alleen kon en wilde doen. Dit was de reden dat ik ben ingestapt in het jaarprogramma high end ondernemen. Het programma zit strak en goed in elkaar. Het heeft mij op gestructureerde wijze geholpen focus en richting te geven aan mijn plannen en deze te vertalen naar een passend businessmodel. Meriam daagt je als business coach uit het beste uit jezelf te halen, wat soms confronterend is, maar ook zo nodig om stappen te nemen en drempels te overwinnen. Ik heb veel geleerd over mijzelf en over het ondernemerschap. Het werken aan mijn persoonlijk leiderschap heeft voor mij nieuwe deuren geopend. Vooral het inzicht dat ik ook nu al succesvol ben en dit de komende jaren uit ga bouwen heeft mij het zelfvertrouwen gegeven dat het goed is en alleen maar leuker wordt de komende jaren. Ik ben van ver gekomen maar heb voor mijzelf durven kiezen. Ik volg mijn eigen pad en heb nu een fantastische basis staan waar vanuit ik verder kan bouwen.
Gijs Bakker - Directeur Quintessens

Ik kies grote concepten tegen hoge prijzen waarmee ik 50% van mijn tijd bespaar!

Ik wilde meer rust wilde creëren en meer strategisch aan mijn bedrijf werken i.p.v. in mijn bedrijf. Als eventmanager werkte ik 60 uur in de week en deed ik opdrachten van 1000-3000 euro per stuk. Mijn grootste valkuil was dat ik het lastig vond om nee te zeggen tegen klanten wat de groei van mij en mijn bedrijf in de weg stond. Ik werd geleefd door klanten en mijn bedrijf. De investering in het jaarprogramma vond ik spannend. Dit was de eerste keer dat ik een groot bedrag in mijzelf investeerde, maar ik voelde heel duidelijk dat dit was wat ik nodig had. Eenmaal gekozen om het te gaan doen heb ik zaken direct aangepakt. Samen met Meriam een high end strategie en aanbod ontwikkelt waardoor ik direct zag dat ik veel tijd kon besparen door mijzelf op een hoger niveau te positioneren en hogere prijzen te vragen. Ik had een helder perspectief! Ik heb de moed verzameld om nee te zeggen tegen kleine opdrachten en ben mij gaan richten op grote conceptopdrachten en eigenlijk niet lang daarna kwamen de grotere opdrachten op mijn pad. Inmiddels richt ik mij op totaalconcepten van 30.000 euro per opdracht en dit maakt dat ik 50% van mijn tijd kan besparen. Mijn focus is helder en ik weet precies wat ik wil en waar ik voor sta. Ik denk zakelijk en groots en besteed taken nu ook makkelijker uit. Corona heeft mij en mijn bedrijf en niet onder gekregen en ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst.
Dorine Dukel – Directeur ByDorine

Mijn leven ziet er nu heel anders uit.


Als startende ondernemer dacht ik al best wat te weten, maar niets bleek minder waar.  Ik ben ingestapt in het jaarprogramma omdat ik van gedeeltelijke loondienst naast mijn bedrijf, helemaal van mijn bedrijf wilde leven zonder dat ik mijzelf over de kop zou werken.

Het was mijn eerste echte grote investering en ik moest het ook echt terug gaan verdienen, aangezien ik het niet had liggen. Ik heb de toch keuze gemaakt omdat ik het vertrouwen had dat ik het terug ging verdienen. Het jaarprogramma ging niet zonder slag of stoot. Naast successen zijn er genoeg moeilijke momenten geweest waarin ik werd getest op mijn leiderschap en doorzettingsvermogen. Op die momenten heb ik doorgezet, moedige keuzes gemaakt en stap voor stap mijn doelen behaald. Ik ben gegroeid als ondernemer. Ik durf nu te vragen wat ik waard ben en ben overtuigd van de waarde en kwaliteiten van mijn diensten. Mede door het netwerk van Meriam heb ik mijn droomleven kunnen realiseren. Mijn bedrijf aan huis, met mijn eigen paarden. Ik werk onder mijn eigen voorwaarden en bepaal mijn eigen werktijden. Alles is er om een hoog kwalitatieve training en coaching neer te zetten. Ik had het twee jaar geleden nooit kunnen bedenken dat ik dit zou realiseren. Ik had het wel gedroomd en gevisualiseerd. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je vasthoudt aan je dromen je het ook waar kunt maken. En dat het soms dichterbij is dan je denkt…

Ook merk ik doordat ik eerder een grote investering heb gedaan dat ik nu makkelijker durf te investeren in mijnzelf en mijn bedrijf omdat ik het vertrouwen en de ervaring heb dat ik het weer terug verdien. Mijn doel is behaald!

Sabine Delmee – Directeur Coaching & Therapie met paarden >/i>

Ik ben blij dat ik gekozen heb voor een business coach die mij niet alleen adviseert maar stap voor stap heeft geholpen dit echt te realiseren.


Ik wilde af van uurtje factuurtje en een aanbod onder mijn eigen voorwaarden ontwikkelen, maar miste de kennis en handvatten hoe dit aan te pakken. Ik wist dat het nodig was om mijn groeiproces hiervoor zowel zakelijk als persoonlijk aan te gaan en zocht naar een coach die dit beide kon begeleiden. Het jaarprogramma bood mij veel structuur, focus en houvast. Het was voor mij een stok achter de deur om het te gaan doen!

Ondanks dat ik reeds 10 jaar ondernemer ben kwam ik ook nu weer drempels tegen die ik moest overwinnen. Ik heb hierdoor niet alleen veel voor mijzelf geleerd, maar ook voor mijn klanten. Ik heb veel meer aandacht gekregen voor het groeiproces van klanten. De waarde van Meriam haar programma zit hem niet alleen in de nieuwe kennis, handvatten en haar pragmatische begeleiding, maar ook in het ontmoeten van anders ambitieuze ondernemers binnen haar netwerk. Doordat ik met Meriam en andere ondernemers regelmatig zeer regelmatig in contact sta, heb ik niet alleen snel stappen kunnen nemen, maar ook zeer waardevolle contacten kunnen toevoegen aan mijn eigen netwerk. Nu 1 jaar later staat mijn product als een huis, is mijn marketing funnel ingericht, heb ik de online marketing strategieën in kunnen bedden en heb ik mijn high end aanbod bij klanten kunnen toetsen zodat ik het bewijs heb dat het werkt. Ik voel mij zelfverzekerd en durf echt voor mijzelf en mijn bedrijf te staan. Alles is klaar om dit de komende jaren zelf verder succesvol door te ontwikkelen.
Bianca Cuperus – Directeur Buro Bic -
Cijfer: 8.8