Uurtje factuurtje Goed verdienmodel of niet?
9 mei 2019
Het geheim van hoge prijzen vragen
9 mei 2019

Wat pijn over jouw ambitie zegt!


Waarom voelen we pijn als we doorgroeien? Kan een groeiproces niet zonder pijn? En wat zegt dit over onze ambitie? Hier wil ik eens nader op ingaan.


Ons groeiproces heeft verschillende lagen en stadia. Het voelen van pijn/onzekerheid/angst hoort bij (door)groeien. Je laat iets los wat je heel goed kent maar weet nog niet precies waar je naartoe gaat.

Meestal is het tweeledig. Enerzijds voel je de pijn van iets loslaten en anderzijds voel je energie t.a.v. nieuwe kansen en uitdaging die het biedt. Wat wint het...?

Bij elke groeistap die ik maak, kom ook ik dit tegen. Afgelopen week stond ik zelf, opnieuw, voor de keuze om door te groeien en een grote investering te doen. Hetzelfde gebeurde bij mij.

Ik voelde enerzijds de pijn om iets kwijt te raken (geld), de onzekerheid (of ik het er wel uit zou halen, of ik daar al aan toe was, of het de juiste timing was) en anderzijds het verlangen om door te groeien en alles uit mijzelf en mijn bedrijf te halen waar ik ontzettend veel energie van krijg.

Hoe maak je hier een weloverwogen keuze in?


Inmiddels weet ik dat pijn hoort bij (door)groeien. Wat mij helpt is dat ik verder probeer te kijken dan de pijn. Ik kijk vooral naar wat het mij allemaal gaat opleveren (financiën, tijd, nieuwe uitdaging, energie, zingeving) en volg hierin mijn gevoel/verlangen. Dit vraagt oefening, maar went snel.

Angst dempt namelijk ons echte verlangen en daardoor maken we vaak niet de keuzes die we eigenlijk heel graag zouden willen maken, met grote consequenties tot gevolg.

Hoe meer pijn - Hoe groter je ambitie!


Ambitieuze ondernemers dagen zichzelf continu uit. Zeer regelmatig ervaren zij hierdoor gevoelens van pijn (angst/onzekerheid). Ben jij ambitieus, dan wil je doorgroeien. Doorgroeien vraagt keuzes maken en dit gaat bijna altijd gepaard met gevoelens van pijn.

Omgaan met gevoelens van pijn en hierin weloverwogen keuzes maken kun je leren. Je zult verbaasd zijn hoeveel makkelijker het wordt als je het vaker doet. Het vraagt MOED, DURF en LEF om de continu, opnieuw, deze stap te nemen en je echte verlangen te volgen.

Wil jij doorgroeien maar belemmeren gevoelens van pijn, angst en onzekerheid je?

Dan is deze tip voor jou: Probeer over de pijn heen te kijken en probeer te voelen wat je echt zou willen!


VERZAMEL MOED EN GA ERVOOR!

Als je twijfelt/ belemmeringen ervaart, stel jezelf dan de volgende vragen:

Wat is het ergste dat kan gebeuren?
hoe erg is dat echt?
hoe groot is de kans dat dit daadwerkelijk echt gaat gebeuren?
wat als deze belemmerende overtuiging niet belangrijk voor je zou zijn?
Klinkt simpel, maar als ik heel eerlijk ben dan is het dat ook. En het leuke is dat het maken van keuzes hierdoor steeds makkelijker wordt.

Het heeft mijn leven verrijkt. Het kan ook jouw leven voor altijd veranderen!

Durf te kiezen voor jezelf! Durf te kiezen voor het leven dat je echt wilt!!!

Omarm de pijn om door te groeien!


Op jouw HIGH END bedrijf en leven!

Met vriendelijke groet,

Meriam Slijkerman
HIGH END Business Coach


Even checken: Heb jij je ook al aangemeld voor de facebook pagina Meriam Slijkerman Business Coach? Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en ontvang tips en video’s, maar omring jezelf vooral ook met andere ondernemers die dezelfde ambitie hebben als jij. Klik op deze link om je aan te melden.

Call Now Button